Základní informace

Asociace eshopů vznikla v roce 2012 pod názvem Asociácia E-SHOPOV Slovenska, jako Občanské sdružení, registrované Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky pod č. VVS/1-900/90-40195. Postupně, na základě požadavků trhu a svých partnerů, se transformovala na současnou podobu a změnila také svůj název na Asociace eshopů Evropské unie, zkráceně Asociace eshopů. Oslovuje trh eshopů nejen v České republice a na Slovensku, ale také v ostatních zemích Evropské unie.

Koho asociace oslovuje

1. eshopy a internetové obchody v České republice, na Slovensku a ostatních zemích EU;
  2. přirozené obchodní partnery:
  • B2B dodavatele zboží pro eshopy – velkoobchody, výrobce, importéry zboží;
  • dodavatele e-commerce služeb

Hlavní cíle:

• podpora celého trhu eshopů, teda eshopů a jejich B2B dodavatelů vzhledem na narůstající konkurenci z Asie a USA;
  • zvýšení konkurenceschopnosti eshopů a jejich B2B dodavatelů;
  • udržení zaměstnanosti;
  • vzdělávání trhu eshopů.

Členství v Asociaci eshopů

Asociace eshopů je dobrovolným Občanským sdružením. Členem Asociace se může v zastoupení stát každý eshop se sídlem v Evropské unii.

Jak se stát řádným členem?

První podmínkou členství je registrace v Katalogu eshopů. Registrací se eshop automaticky nestává řádným členem asociace.

V případě vážného zájmu o řádné členství v Asociaci eshopů, kontaktujte prosím sekretariát na secretary@eshopa.eu.