Velká Británie nabízí slovenským a českým eshopům obchodní spolupráci.

vlajka Velké Británie s rukou v popředí ukazující symbol vítězstvíEshopy ve Velké Británii jsou podobné těm slovenským a českým eshopům jen v jedné oblasti. A to co se týče jejich množství. Ve Velké Británii je jich víc jak 37.000. Vzhledem na počet obyvatelů je to velké číslo, ale svědčí to i o velikosti a rozvinutosti B2C trhu ve Velké Británii. Sortiment eshopů je podstatně víc jako u nás zaměřený i na domácí produkci. Slovenský a český spotřebitel zná jen velmi málo originálních produktů z ostrovů.
Asociace eshopů EÚ s cílem rozšířit sortiment nabídky slovenských a českých eshopů o originální zboží a s cílem rozšířit spolupráci s nejrozvinutějším B2C trhem v Evropě, oslovila Britskou ambasádu v Bratislavě s návrhem na sjednávání užší spolupráce v této oblasti.

„Obchodné oddelenie Britského veľvyslanectva v Bratislave a v Prahe ponúka možnosť bezplatného využitia služby Business opportunity, ktorej cieľom je vytváranie a rozvoj obchodných príležitostí medzi firmami z Veľkej Británie, Českej republiky a Slovenska. Služba Business opportunity spočíva v aktívnom vyhľadávaní a identifikovaní príležitostí na slovenskom trhu, ktoré sú následne prezentované britským záujemcom“, uvedla Ivana Winbladh | Director of Trade | Department for International Trade | British Embassy Bratislava

Velká Británie je jedním ze světových lídrů v oblasti e-commerce. Hodnota produktů a služeb prodaných prostřednictvím internetu loňský rok překročila hranici 190 miliard Eur. Rozvinutost, technologická vyspělost a perspektiva do budoucnosti, jsou základními charakteristikami britské e-commerce. V rámci tohoto sektoru vidí Velká Británie obrovský potenciál v rozvíjení obchodních vztahů s partnerskými zeměmi, nevyjímajíc Slovenskou republiku, která má v oblasti e-commerce potenciál růstu. Velká Británie vidí příležitosti pro uskutečnění spolupráce ve více oblastech. V první řade jde o e-commerce založený na věrnostních schematech, systémech bezpečných plateb, a technologiích zlepšujících přístup k zákazníkovi a jeho zážitku z nákupu. Klíčovými sektory průniku britské e-commerce je luxusní a značkové zboží, služby v oblastech distribuce, marketingu, brand managementu a zásobovacího retězce. Škála příležitostí je takřka bezhraniční.

Pokud jste společnost se sídlem na Slovensku nebo v České republice a tato nabídka Vás oslovila, neváhajte kontaktovat Asociaci eshopů Evropské unie na support@eshopa.eu. Ještě lepší bude, když budete kontaktovat přímo obchodní oddělení Britské ambasády v Praze, paní Anetu Zilvarovou na anete.zilvarova@fco.gov.uk nebo obchodní oddělení (Department for International Trade) Britského zastupitelsví v Bratislavě, paní Luciu Hlavatú na lucia.hlavata@fco.gov.uk.

Vaši otázku spracují a poskytnou Vám seznam všech britských společností, které projeví zájem o spolupráci. Bude už jenom na Vás, pro kterou nabídku  se rozhodnete a s kým spolupráci uskutečníte. V rámci služby Business opportunity Vám pomůžeme sprostředkovat kontakt s potencionálním obchodním partnerem ve Velké Británii, což je základním předpokladem pro rozvoj budoucí úspěšné spolupráce. Samozřejmostí je poskytování dalších služeb, kterých jediným cílem je, aby byla Vaše obchodní spolupráce úspěšná.

Peter Papan, CEO Asociace eshopů Evropské unie